منوی دسته بندی

پدال پیانو و بررسی انواع آن

پدال پیانو و بررسی انواع آن - هر کدام از پدال های پیانو چه عملکردی دارند - اهمیتشان در نوازندگی

پدال پیانو و بررسی انواع آن

در آموزش پیانو استفاده از پدالها همیشه دغدغه ی همه ی علاقمندان بوده چرا که یکی از مواردی که در اجرای یک قطعه بسیار مهم است استفاده ی به جا و صحیح از انواع پدال پیانو است. در این مقاله انواع پدال پیانو مفصل توضیح داده می شود.بلیک نیلی (آهنگساز،نوازنده،رهبرارکستر) در کتاب آموزش پیانو خود راجع به انواع پدال پیانو نکاتی را می گوید که در ادامه مقاله برای شما به طور خلاصه آورده ایم.

اگر یک نوازنده پیانو را که در حال اجرای ساز پیانو می باشد را ببینید ، علاوه بر دستانشان از پاهای خود برای فشردن پدال ها نیز بهره می گیرند. در واقع یک پدال پیانو سایر جنبه های موسیقی را کنترل می کند.

اکثر یپانو ها دو یا سه پدال دارند این تعداد در سینتی سایزر ها گاهی بیشتر است. ارگ های بادی نیز همانند پیانو دارای پدال هستند البته یادگیریشان کمی پیچیده نیز می باشند.

اکثر یپانو ها دو یا سه پدال دارند

اکثر یپانو ها دو یا سه پدال دارند

یک پدال پیانو دقیقا چه کاری می کند؟

هر کدام از پدال ها به شما این امکان را می دهند که افکت های مختلفی در موسیقی داشته باشید. اهنگسازها معمولا تعیین می کنند چه زمانی و کدام پدال پیانو استفاده شود. نوازنده ها نیز خود از این موضوع آگاه هستند.همان طور که گفته شد یکی از چیزهایی که نوازنده ها باید به خوبی یادبگیرند، نحوه ی کار کردن با پدال پیانو می باشد. سعی کنید از آنها استفاده کنید و ببینید دقیقا چه اثری روی صدای تولید شده می گذارند.

بررسی انواع پدال پیانو:

همان طور که گفته شد اکثر پیانو ها سه پدال دارند. هر کدام از این پدال ها یک اسمی دارند و تاثیری روی صدای تولید شده می گذارند:

  • پدال دمپر (پدال تقویت)

  • پدال سوستنوتو (پدال وسط)

  • پدال کم صدا (پدال سافت، soft pedal )

 

انواع پدال پیانو - پدال دمپر و پدال وسط و پدال کم صدا

انواع پدال پیانو – پدال دمپر و پدال وسط و پدال کم صدا

پدال دمپر:

پدال دمپر پدال سمت راستی می باشد که به آن صدا خفه کن و پدال تقویت  نیز می گویند. با گرفتن این پدال پیانو دمپر ها از سیم ها جدا می شوند و صدا قطع نمی شود مگر آنکه پایتان را از روی پدال پیانو بردارید.که در این حالت صدا به تدریج قطع می شود. لازم نیست هر بار که یک نت را می زنید این پدال پیانو را بگیرید چون هر کلاویه دمپر خودش را دارد.بیشتر نوازنده ها به جای پدال دمپر از کلمه “پدال” استفاده می کنند چرا که پر کاربرد ترین و محبوب ترین پدال پیانو می باشد.

پدال سوستنوتو (Sostenuto):

پدال وسطی که به آن پدال سوستنوتو یا پدال وسط می گویند، خیلی از پیانو ها این پدال را دارند البته برخی ندارند.برخلاف پدال دمپر که صدای همه ی نت هایی که می نوازید را طولانی تر می کند این پدال پیانو فقط یک نت خاص یا گروهی از نت ها را نگه می دارد و بقیه ی نت ها حالت معمولی صدا می دهند. این پدال پیانو را بگیرید و یک نت را اجرا کنید چیزی که می شنوید صدای ماندگار آن نت است.خیلی از سازندگان پیانو صرفه جویی می کنند و این پدال پیانو را حذف می کنند!

پدال های پیانو

پدال های پیانو

نکته ی مهم:

در بعضی از پیانو های دیواری پدال وسطی پدال تمرین می باشد و این پدال پیانو کاربرد کاملا متفاوتی دارد. به این شکل که یک لایه نمد بین چکش ها و سیم ها وجود دارد که باعث می شود صدا خیلی کم شود. این پدال پیانو برای تمرین در زمانهایی که باید صدای پیانو کم باشد بسیار مناسب است. به همین دلیل به آن پدال تمرین می گویند.

پدال سمت چپی:

به آن کم صدا می گویند.کارکرد این پدال در پیانو رویال و دیواری متفاوت می باشد. که برای کم و آرام کردن صدای پیانو به کار می رود.در زبان ایتالیایی به آن اونا کردا می گویند. وقتی در پیانو رویال ، این پدال را می گیرید. کل سیستم چکش های پیانو کمی جا به جا می شود با زدن هر کلاویه چکش آن کلاویه به جای آنکه روی سه سیم برخورد کند به یک سیم می خورد. ضمن آنکه خود اونا کردا به معنی یک سیم است.

در تصویر زیر نام های انگلیسی رایج پدالها را نیز می توانید ببینید:

اسامی انگلیسی سه پدال پیانو

اسامی انگلیسی سه پدال پیانو

البته اسامی انگلیسی دیگری نظیر (بدون ارتباط با ترتیب بالا) Forte,Sustain,piano نیز برای پدال های پیانو استفاده می شود.در این مقاله سعی شد پدال ها خوب و ساده معرفی شوند. در آینده پدال های کیبورد های دیجیتال هم مورد بررسی قرار می گیرد.

برای یادگیری اصولی پیانو و کیبورد می توانید دوره ی آموزش پیانو را تهیه کنید. در این دوره مدرس به شکلی اصولی پیانو را تدریس کرده است. در ساعت ها ویدئوی آموزشی به همراه کتاب تکنیک ها و نکات نوازندگی پیانو از صفر تا صد آموزش داده شده است.

برای تهیه ی دوره ی آموزش پیانو کلیک کنید.

این مقاله متعلق به سایت آموزش موسیقی چارگاه می باشد.

مدیریت سایت وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *