منوی دسته بندی

رپ چگونه شکل گرفت – بررسی تاریخی-تحلیلی نحوه شکل گیری این موسیقی

رپ چگونه شکل گرفت - بررسی تاریخی شکل گیری موسیقی رپ - عنصر ریتم در این موسیقی

رپ و چگونگی شکل گیری آن

در مورد بیشتر موسیقی ها در این مقالات صحبت شده اما جای رپ خالیه! مثل خیلی از سبک های موسیقی وقتی رپ وارد عرصه ی موسیقی شد خیلی ها در ابتدا که پایبند به موسیقی های دیگر بودند رپ را به رسمیت نمی شناختند. حتی در حال حاضر در ایران هم خیلی ها رپ را موسیقی نمی دانند. این دیدگاه های تعصب گونه در خیلی از سبک های نو ظهور در یک دوره ی زمانی وجود دارد. خصوصا در ابتدای هر دوره ی زمانی این مخالفت ها در مورد یک سبک تازه همیشه وجود داشته و دارد و این طبیعی است چون همیشه یک عده متعصب در هر رشته و شاخه ای وجود دارد. جالب است بدانید ، خیلی ها وقتی که راک پا به عرصه گذاشت مخالف این نوع موسیقی بودند و اصلا آنرا به عنوان نوعی از موسیقی به رسمیت نمی شناختند و این نوع موسیقی را اصلا هنر نمی دانستند! این بحث ها و دیدگاه ها همیشه در تمام دوران ها نه فقط موسیقی بوده است. در مورد رپ هم چنین است. متذکر می شوم که در ارتباط با رپ هم متاسفانه در فضای مجازی گاها افسانه های بسیاری نوشته اند که اصلا رفرنس تاریخی مناسبی ندارند. در این مقاله خیلی کوتاه و البته کاملا مستند می خواهیم به این سبک موسیقی بپردازیم. اگر علاقمند به این سبک موسیقی هستید حتما ادامه این مقاله را با دقت بخوانید.

در کتاب تاریخ موسیقی غرب اثر هیوم.ام میلر در فصل آخر صفحه ی ۲۷۲ در مورد موسیقی رپ چنین آمده است:

“رپ یا Rap شیوه ای از موسیقی سیاهان است که در آن متن موزون بداهه واری بر روی بخش همراهی کننده ی بسیار ریتمیک که اصولا برای رقص بوده است قرار می گیرد. این موسیقی بخشی از جریان حرکت کلی در موسیقی مردم پسند سیاهان از موسیقی بر مبنای ملودی به موسیقی بر مبنای ریتم است. موسیقی رپ در میانه ی دهه ی ۱۹۷۰ شکل گرفت اما از نیمه ی دهه ی ۱۹۸۰ اهمیتی خاص یافت.دامنه ی اشعار این موسیقی از دعوت به رقص تا تفسیر اجتماعی مسائل عمومی سیاهان شهرنشین است. در ابتدا ریتم زمینه با حرکت دادن صفحه ی گرامافون با دست بر روی دستگاه گرامافون ایجاد می شد ، که به این حرکت اسکرَچینگ Scratching می گویند. بعدها درامز مکانیکی مرسوم به Drum machine به کمک آمد تا خط باس پرقدرتی را که شاخص این موسیقی است تولید نماید.فانک یکی از منابع اولیه ی این موسیقی بوده است. از میان گروه های مطرح رپ به ام.سی.هَمِر،ران-دی.ام.سی(Run DMC) و پابلیک اِنِمی می توان اشاره کرد.”

پابلیک انمی

پابلیک انمی

 

ران دی ام سی (Run DMC)

ران دی ام سی (Run DMC)

 

ام سی همر (MC Hammer)

ام سی همر (MC Hammer)

رپ و عنصر ریتم در موسیقی :

خیلی ها چون خوانندگان این سبک ملودی خاصی اجرا نمی کنند گمان می کنند که این نوع موسیقی اصلا موسیقی نیست! در حالی که اگر دقیق به اجرای خوانندگان این سبک نگاه کنیم می بینیم که بسیار هنرمندانه کلمات را در قالب ریتم ارائه می دهند و این به این معنی می باشد که کسی که رپ می خواند قطعا ریتم را فهمیده است بنابرین درست است ما ملودی نمی شنویم اما عنصر ریتم در این موسیقی همچنان اهمیت بسیار زیادی دارد.

در مقالات اینده در مورد این نوع موسیقی مطالب بیشتری قرار می گیرد. اما فراموش نکنید حتی کسانی که می خواهند در این سبک از موسیقی فعالیت کنند نیز اصول موسیقی را باید بلد باشند خصوصا کسانی که در زمینه ی تولید بیت های رپ می خواهند فعالیت کنند.

این مقاله متعلق به سایت آموزش موسیقی چارگاه می باشد.

مدیریت سایت وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *